>
ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Мы и мир

Από τον Artyom Palkin | 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Θα ήθελα να σας πω την ιστορία ανθρώπων των οποίων η παιδική ηλικία έπεσε σε χρόνια πολέμου. Αυτή τη φορά θα σας πω για μια σύντομη συνάντηση στο δρόμο. Μπορεί να σας φανεί ότι μια περιστασιακή συνομιλία στο δρόμο δεν μπορεί να δώσει πολλά. Πιστεύω όμως ότι ακόμη και μια τέτοια φευγαλέα συνάντηση με έναν βετεράνο είναι σημαντική.

Θα ήθελα να σας παρουσιάσω τον Andrei Ivanovich Nekrasov, έναν βετεράνο εργασίας και παιδί του πολέμου. Όταν ξεκίνησε ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος, ήταν μόλις 12 ετών …

Αλλά ήδη σε τόσο μικρή ηλικία, αυτός, όπως μπορούσε, βοήθησε τους ενήλικες στο συλλογικό αγρόκτημα. Έφερε όλο το βάρος της εργασίας στο έδαφος στους ώμους των εύθραυστων παιδιών του και λιμοκτονούσε μαζί με τον καθένα το χειμώνα του 1941-42, ενώ έδωσε όλο το μικρό του μισθό στο αμοιβαίο κεφάλαιο βοήθειας.

Αντρέι Ιβάνοβιτς — είναι δάσκαλος. Έχει εργαστεί ως δάσκαλος ιστορίας για σχεδόν 60 χρόνια (!). Οι απόφοιτοι των σχολείων N11, 18, 17, 2, καθώς και άλλων σχολείων της πόλης Lysva στην περιφέρεια Perm μιλούν με ζεστασιά και ευγνωμοσύνη γι ‘αυτόν.

Комментарии (0)
×

Авторизация

E-mail
Пароль
×

Регистрация

ИМЯ,
ФАМИЛИЯ
Дата 
рождения
Регион
E-mail
Пароль
Повторите пароль
×
×
×