>
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΘΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ «ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΘΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ «ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Мы и мир

ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΖΑΒΕΤΑ ΚΑΥΜΟΝΟΒΑ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Για τα τελευταία έξι χρόνια, το φεστιβάλ εθνοκαλλιέργειας “Κοσσυφοπεδιο της αναπτυξης” πραγματοποιήθηκε στο χωριό Καζάκη της επαρχίας Γέλετς. Αρχικά οργανώθηκε ως διαγωνισμός τραγουδιού και χορού, αλλά μετά από μερικά χρόνια οι χωρικοί αποφάσισαν να αναβιώσουν τις παραδόσεις των προγόνων τους και να ανακατασκευάσουν τη ζωή των Κοζάκων των XVIII-XIX αιώνα.

Από τα αρχαία χρόνια, τα σύνορα της χώρας μας έχουν προστατευθεί από τους γνησιους και ελευθερους Κοζάκους. Οι Κοζάκοι ως στρατιωτική οντοτητα σχηματίστηκαν από τον Ιβάν τον Τρομερό. Οι Ντον Κοζάκοι θεωρούνταν ο πιό πολυάριθμος σύλλογος Κοζάκων στη Ρωσική Αυτοκρατορία.

Υπερασπίστηκαν τα προβληματικά νότια σύνορα και, μαζί με το τσαρικό στρατό, συμμετείχαν σε όλες τις μεγάλες στρατιωτικές μάχες. Με την έλευση της σοβιετικής εξουσίας άρχισε να εξασθενεί η εξουσία και η δύναμη των Κοζάκων. Στην εποχή μας, πουθενά αλλού δεν θα συναντήσετε τα κοζάκικα αγροκτήματα με έναν παραδοσιακό τρόπο ζωής.

Στην περιοχή Λιπετσκ υπάρχει ένα χωριό, το οποίο ονομάζεται Κοζάκοι. Κάποια στιγμή, οι πρόγονοι των κατοίκων αυτού του οικισμού διατήρησαν με αξιοπρέπεια τα σύνορα του Γέλετς από τις επιδρομές των Βαζουρμανς Ονομαζαν τους εαυτούς τους «Κοζάκοi του Τσερκάσκ στο στρατόπεδο των Μπρόντσανοβσκι των Ντον Κοζάκων». Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά ο οικισμός τους ονομάστηκε «στρατιωτικός οικισμός των Κοζάκων της Τσερκάσκ». Μετά τις επόμενες επιδρομές και πυρκαγιες στο Γέλετς, έχτισαν το φρούριο τους και έπαψαν να χρειάζονται υπερασπιστές. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε ότι ο στρατιωτικός οικισμός εντάσσεται στην κατηγορία ενός φυσιολογικού και, κυρίως, ειρηνικού διακανονισμού.

Σε ένα ξέφωτο κοντά στo ποταμι Κομιουτερς οι ανθρωποι εχουν ανακατασκευασει το χωριο των Κοζακων με τα σπιτια με τις καπνοδόχους τις αυλες αταμαν , το λουτρο τις ταβέρνες , τις 3 λιμνούλες ψαρέματος ,το οινοποιείο και το μουσειο των Κοζακων Το φεστιβάλ μπορεί να ονομαστεί απτο , εδώ όλα μπορούν να αγγιχτούν, να δοκιμάζονται και να φορεθουν Όλοι οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ είναι ντυμένοι με παραδοσιακά ρούχα και πολλοί από αυτούς είναι κληρονομοι των Κοζάκων που μπορούν να πουν ψυχαγωγικές ιστορίες από τη δική τους ζωή.

Η κύρια υπερηφάνεια και η αγάπη του Κοζάκου είναι τα άλογα. Οι Κοζάκοι καβαλανε στη σέλα σε ηλικία τριών ετών, όταν κατακτουν αυτή την επιστήμη τους δινουν ένα οπλο . Μέχρι την ηλικία των δέκα, το αγόρι μπορει να σταθει πολύ καλά στη σέλα και να διαχειριστει ένα όπλο. Εδώ και στις διακοπές, όσοι θέλουν μπορουν να καβαλησουν στη σέλα ενός αλογου .

Комментарии (0)
×

Авторизация

E-mail
Пароль
×

Регистрация

ИМЯ,
ФАМИЛИЯ
Дата 
рождения
Регион
E-mail
Пароль
Повторите пароль
×
×
×