>
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ

Мы и мир

ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΖΥΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ο χρόνος είναι ταυτόχρονα όμορφος και σκληρός. Όμορφος επειδή μας δίνει την ευκαιρία να αλλάξουμε κάτι στη ζωή μας. Είναι σκληρόs, γιατί δεν έχουμε τόσο πολύ και δεν μπορεί να σταματήσει.

Ο χρόνος είναι ένα καταπληκτικό πράγμα: πρώτα πάει σιγά-σιγά, και στη συνέχεια περνά μέσα από τα δάχτυλα, έτσι ώστε να μην έχouμε χρόνο για να κοιτάξουμε πίσω. Μας φαίνεται ότι έχουμε πολύ χρόνο αλλά τρέχει ακατάπαυστα προς τα εμπρός, έτσι, πρέπει να εκτιμήσουμε κάθε στιγμή, διότι είναι μοναδική . Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε το λεπτό που μόλις πέρασε, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί σε ένα δευτερόλεπτο. Αυτή είναι η αόριστη στιγμή.

Μην σπαταλάτε το χρόνο σας μάταια: προσπαθήστε να γεμίσετε κάθε μέρα με χρήσιμa και ουσιαστικά πράγματα.

Ο Πυθαγόρας είπε: «Όταν ξυπνάτε το πρωί, ρωτήστε τον εαυτό σας:« Τι πρέπει να κάνω; »Το βράδυ, πριν κοιμηθείτε « Τι έκανα; »

Μπορείτε ακόμη να κρατήσετε ένα ημερολόγιο, όπου θα περιγράψετε γεγονότα, και σημαντικά σημεία. Έτσι θα σκέφτεστε πιo συχνά πώς να κάνετε τις μέρες αξέχαστες, θα αναζητήσετε κάτι ξεχωριστό και μοναδικό σε κάθε μία από αυτές. Στη συνέχεια, η ζωή θα είναι πλούσια και ενδιαφέρουσα.

Μην χάνετε τις ευκαιρίεs, αλλά καλύτερα — να τις δημιουργήσετε μόνοι σας. Αυτή τη στιγμή, τώρα. Σκεφτείτε τί θα θέλατε να κάνετε. Γιατί να μην το υλοποιήσετε αυτή τη στιγμή ή τουλάχιστον να αρχίσετε να κάνετε κάτι.

Ο συγγραφέας Terry Pratchett έγραψε επίσης σχετικά με το χρόνο σε ένα από τα έργα του: «Δεν είναι αλήθεια ότι το παρελθόν φεύγει για πάντα. Δεν έχει πάει πουθενά. Είναι εδώ. Μόλις προχωρήσατε εσείς. Εάν οδηγείτε σε οποιαδήποτε πόλη, θα είναι ακόμα ορατό στο κάτοπτρο. Ο χρόνος είναι σαν ένας δρόμος, υπάρχει πίσω από την πλάτη σας. Αυτό που έχει φύγει δεν εξαφανίζεται. »

Ευτυχισμένες αναμνήσεις που απέμειναν πολύ πίσω κρατιούνται ακόμα στις καρδιές μας και θερμαίνουν την ψυχή. Ακόμη και αν έχει περάσει πολύς χρόνος. Ναι, οι μνήμες ξεθωριάζουν, αλλά εάν βλέπετε μια παλιά φωτογραφία ή ακούτε ένα οικείο τραγούδι, ξυπνούν ξανά και μας φέρνουν στο παρελθόν.

Τα θλιβερά γεγονότα που εξακολουθούν να εμφανίζονται θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εμπειρία ζωής, να μην στέκεστε σε αυτά και να συνεχίσετε με μια ήρεμη καρδιά.

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο. Ζήστε στο παρόν, ονειρευτείτε το μέλλον και δώστε αξία στο χρόνο- ένα από τα πιο ακριβά δώρα της μοίρας

Комментарии (0)
×

Авторизация

E-mail
Пароль
×

Регистрация

ИМЯ,
ФАМИЛИЯ
Дата 
рождения
Регион
E-mail
Пароль
Повторите пароль
×
×
×