>
ΔΩΣΤΕ ΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΟΥΛAΚIΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΩΣΤΕ ΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΟΥΛAΚIΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Мы и мир

YNPRESS LIPETSK | 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Όλοι ξέρουν ότι ο χειμώνας είναι η πιο δύσκολη εποχή του χρόνου για όλα τα ζωντανά. Και αν είναι σχεδόν αδύνατο για τους μαθητές των σχολείων να δώσουν τροφή στα άγρια zώα, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορούν να βοηθήσουν τα πουλιά με το καθημερινό κολατσιό τους. Κάθε χρόνο όλα τα σχολεία συμμετέχουν στη δράση «Δώστε τροφή στα πουλάκια τον χειμώνα». Και το 33ο σχολείο του Λιπέτσκ επίσης συμμετέχει.

Η έναρξη της δράσης έγινε τον Νοέμβριο. Όλα τα παιδιά που ανησυχούν μαζί με τους γονείς τους έφτιαξαν και τοποθέτησαν βολικές ταΐστρες για τους μικρότερους αδελφούς μας. Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου συνέλεξαν τρόφιμα: ηλιόσπορους και ζιζάνια, κεχρί, φρέσκο και ανάλατο λαρδί, και ψίχουλα άσπρου ψωμιού. Στα μαθήματα της περιβαλλοντικής αγωγής, μαζί με τους δασκάλους τους, γέμισαν τις ταΐστρες, οι οποίες παρέμειναν στα δέντρα του σχολείου από πέρσι. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα ξινά και μουχλιασμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν εντερική αναταραχή στα πουλιά. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να τοποθετείτε μαύρο ψωμί και πολύ αλμυρά τρόφιμα στην ταΐστρα. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε ασθένεια ή ακόμα και στον θάνατο των πουλιών.

Φέτος, υπό την καθοδήγηση της επικεφαλής βιολόγου του σχολείου μας Έλενα Πέτροβνα Μιάτσινα, οι φοιτητές της 9ης A τάξης κρέμασαν νέες ταΐστρες και τις γεμίζουν με νόστιμες λιχουδιές.

Της Ελισαβέτα Καϊμόνοβα, Κέντρο Τύπου «Orange Fox«.

Комментарии (0)
×

Авторизация

E-mail
Пароль
×

Регистрация

ИМЯ,
ФАМИЛИЯ
Дата 
рождения
Регион
E-mail
Пароль
Повторите пароль
×
×
×