>
Τουριστικές Εκδηλώσεις

Τουριστικές Εκδηλώσεις

Мы и мир

YNPRESS LIPETSK | 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2019

Στην περιοχή του Λιπέτσκ ξεκίνησε η αναπαράσταση επoχής «Ζούσαμε στην ΕΣΣΔ.»

Κανονικό, «σωστό» τουριστικό γεγονός – όταν αφήνετε για μία, δύο ή τρεις μέρες τη δουλειά σας και έμμεσα, αγοράζοντας αναμνηστικά και υπηρεσίες, βοηθάτε με τις συνεισφορές σας τον προϋπολογισμό. Το μουσείο Αντρέσολ αποφάσισε να οργανώσει μια τέτοια εκδήλωση στο Ζαντόνσκ, το οποίο θα είναι ενδιαφέρον και κατανοητό όχι μόνο για τους εκπροσώπους της παλαιότερης γενιάς, αλλά και για τους νέους.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το ενδιαφέρον των πολιτών για την περίοδο των Χρουστσόφ-Μπρέζνιεφ-Αντρόποφ είναι τεράστιο και αυτό το ενδιαφέρον κάνει την έκθεση πιο ενδιαφέρουσα. Γιατί επιλέχθηκε αυτή την πόλη στην περιοχή του Λιπέτσκ για την αναπαράσταση της Σοβιετικής Ένωσης;

Πρώτον, είναι τυπική εκπρόσωπος της ΕΣΣΔ, δεύτερον, πολλά πράγματα: ιδιότητες, χαρακτηριστικά, αξιοπερίεργα και άλλα χαρακτηριστικά της σοβιετικής εξουσίας βρίσκονται ήδη στο Μουσείο Αντρέσολ, τρίτον, δεν υπάρχει ανάγκη να ράψουμε κοστούμια – όλα μπορούν να παρθούν από τις ντουλάπες και τα μπαούλα, όλοι ζούσαμε εκείνη τη εποχή και εξακολουθούμε να έχουμε πράγματα από τότε. Και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το θέμα ακούγεται παντού, είναι παντού και κερδίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον, αλλά όχι σε τέτοια κλίμακα όπως η εκδήλωση «Ζούσαμε στην ΕΣΣΔ» στη Ρωσία. Παρεμπιπτόντως, όλοι μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτή τη «ζωή», να δοκιμάσουν τη σχολική στολή, να θυμηθούν ή να μάθουν να παίζουν «πόδια», να ακούν εκείνα τα τραγούδια από τα ραδιόφωνα και πολλά άλλα.

Το πιο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί η ατμόσφαιρα εκείνων των ετών, έτσι ώστε ακόμη κι ένας μαθητής του 21ου αιώνα να μπορέσει να «επιστρέψει» στο παρελθόν και να νιώσει σαν πρωτοπόρος.

Της Ξένιας Μπεσόνοβα. Media Center «Orange Fox»

Комментарии (0)
×

Авторизация

E-mail
Пароль
×

Регистрация

ИМЯ,
ФАМИЛИЯ
Дата 
рождения
Регион
E-mail
Пароль
Повторите пароль
×
×
×