>
Κι εμείς γιορτάζουμε τη Σαρακοστή

Κι εμείς γιορτάζουμε τη Σαρακοστή

Мы и мир

Της Veronica Mirgorod | 17 Μαρτίου 2019

H ημερολογιακή άνοιξη έχει ήδη φτάσει, αλλά, όπως συμβαίνει συνήθως, ο χειμώνας δεν μπορεί να μας πει αντίο και να δώσει τη θέση του στη ζέστη και στον ήλιο. Προκειμένου να απομακρυνθεί ο παγετός, οι άνθρωποι από την αρχαιότητα άρχισαν να γιορτάζουν τη Σαρακοστή και τα σύγχρονα σχολεία δεν παραμελούν αυτή την παράδοση.

Η Σαρακοστή προσέλκυε πάντα τους ανθρώπους με διασκέδαση και παιχνίδια. Αυτή η ρωσική παράδοση δεν αγνοήθηκε από το «Γυμνάσιο №11» της πόλης Βίμποργκ. Το σχολείο μας γιορτάζει τη Σαρακοστή εδώ και 20 χρόνια και αυτό το έτος δεν είναι εξαίρεση.

Τέλειωσαν τα μαθήματα. Οι μαθητές έπρεπε να πάνε σπίτι τους, αλλά δεν πήγαν καν. Μετά από όλα, αυτή τη μέρα γιόρτασαν τη Σαρακοστή. Μετά τα μαθήματα, οι μαθητές έτρεχαν στο γήπεδο, όπου ένα σκιάχτρο ήταν ντυμένο ωραία και άρχισαν τα παιχνίδια και η διασκέδαση. Τα παιδιά έπρεπε να αγωνιστούν σε παιχνίδια: ρυμουλκούμενος, «τοίχος στον τοίχο», τσιράκια, τραγούδια και ρίψεις παπουτσιών. Και στο τέλος της γιορτής, έκαψαν το σκιάχτρο, το οποίο κατά τη διάρκεια της γιορτής ήταν στο προσκήνιο.

Με αυτή την τελετή, το σχολείο μας έχει διαμορφώσει μια άλλη παράδοση: η έκτη τάξη φτιάχνει ένα σκιάχτρο και οι μαθητές της 10ης τάξης το καίνε.

Η γιορτή ήταν μια επιτυχία. Όλοι έφαγαν αρκετά, έπαιξαν αρκετά, περπάτησαν και πήραν πολλά θετικά συναισθήματα.

«Μου άρεσαν οι εορτασμοί. Ήταν πολύ ενδιαφέρον και ταυτόχρονα ενθουσιαστήκαμε να παρακολουθούμε τα αγόρια στο «τοίχο σε τοίχο» και σε άλλα παιχνίδια «, δήλωσε η Mαρίνα, μαθήτρια της 6ης » Α » τάξης, εκφράζοντας τις σκέψεις της.

Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να θυμόμαστε, αλλά και να γιορτάζουμε τις ρωσικές παραδόσεις και τις γιορτές. Αυτό δεν φέρνει μόνο καλή διάθεση, αλλά διατηρεί και την ιστορία μας.

Комментарии (0)
×

Авторизация

E-mail
Пароль
×

Регистрация

ИМЯ,
ФАМИЛИЯ
Дата 
рождения
Регион
E-mail
Пароль
Повторите пароль
×
×
×