>
Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Мы и мир

Της ΠΟΛΙΝΑ ΛΕΣΚΙΚΟΒΑ στις 29 Μαρτίου 2019

«Μόλις αποκατασταθεί ο πύργος του ρολογιού, η ζωή της πόλης θα βελτιωθεί», λέει μια λαϊκή δοξασία. Λοιπόν, η αναμονή παραμένει, φαίνεται, όχι για πολύ. Το προστατευτικό δίχτυ αρχίζει σιγά σιγά να κατεβαίνει από την οροφή του πύργου του ρολογιού της πόλης Βίμποργκ. Τα επείγοντα έργα για τη συντήρηση των αξιοθέατων άρχισαν στα τέλη του 2014. Από τότε, το μεσαιωνικό κτίριο έκλεινε με ξύλινα δοκάρια από τα προσεκτικά μάτια των κατοίκων και των τουριστών, και στη συνέχεια τελείως κρυμμένο πίσω από ένα μπλε φράχτη και ταινία.

Ο Πύργος του Ρολογιού είναι ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα του Βίμποργκ. Και αυτό δεν είναι έκπληξη, αφού αποτελεί σημαντικό στοιχείο της ιστορίας της πόλης μας. Η κατώτερη βαθμίδα χτίστηκε το 1494! Αρχικά, ο πύργος ήταν ο καμπαναριό του καθεδρικού ναού του Βίμποργκ. Μετά την εγκατάσταση του ρολογιού το 1660, έγινε επίσημα ένας Πύργοs Ρολογιού. Ωστόσο, δεν προσελκύει τουρίστες μόνο το μεσαιωνικό κτίριο. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν τον ήχο της καμπάνας στις επάλξεις με μια αφιέρωση της Αικατερίνης Β΄ προς την πόλη. Μετά την ανακατασκευή θα είναι και πάλι εφικτό.

Προς το παρόν, έχουν πραγματοποιηθεί τα περισσότερα έργα αναστήλωσης: έχει αποκατασταθεί η ξύλινη τοιχοποιία, έχουν επισκευαστεί η οροφή και το κωδωνοστάσιο. Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Τσόι, διευθυντή του Μουσείου-Αποθετηρίου του Βίμποργκ, οι πρώτοι τουρίστες φέτος μπορούν όχι μόνο να δουν τον πύργο χωρίς σκαλωσιές, αλλά και να ανεβούν: «Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης, οι άνθρωποι του Μουσείου-Αποθετηρίου του Βίμποργκ σκέφτονται να οργανώσουν μια ελεγχόμενη πρόσβαση στο επίπεδο θέασης του Πύργου του Ρολογιού».

Στις 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό γεγονός για την τύχη του πύργου — ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λένινγκραντ εγκατέστησε ένα ρολόι επισκευασμένο από έναν φοιτητή του Ινστιτούτου Πολιτισμού Ιβάν Περσίν.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τον Πύργο του Ρολογιού σύμβολο ζωής για το Βίμποργκ. Αν αυτό αληθεύει ή όχι, και τι θα αλλάξει μετά την πλήρη απελευθέρωση των αξιοθέατων από τον προστατευτικό κλοιό, θα το μάθουμε πολύ σύντομα.

Комментарии (0)
×

Авторизация

E-mail
Пароль
×

Регистрация

ИМЯ,
ФАМИЛИЯ
Дата 
рождения
Регион
E-mail
Пароль
Повторите пароль
×
×
×