>
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «MAZI» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΙΠΕΤΣΚ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «MAZI» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΙΠΕΤΣΚ

Мы и мир

ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΚΟΥΛΙΚ ΣΤΙΣ 22 Αυγούστου 2019

Την περασμένη Κυριακή, 18 Αυγούστου, ο Περιφερειακός Φιλανθρωπικός Δημόσιος Οργανισμός του Λιπετσκ «Point of Support» μαζί με δημόσιους οργανισμούς όπως «Sunny World», «Grow the World. Ο αυτισμός στο Λιπετσκ «, » Βοήθεια για τους ασθενείς με κυστική ίνωση» στο παρκο της Νικης πραγματοποιήσε to φεστιβάλ « Μαζί ».

Ο σκοπός της εκδήλωσης – να ενώσουν τους ανθρώπους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα με “ειδικα” παιδιά, τους γονείς τους και ειδικους καλεσμένους , τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους απλούς περαστικούς που περπατούσαν στο πάρκο για να εχουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί.

Όλα τα παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα, όλοι βρήκαν κάτι για τους εαυτούς τους που τους αρεσε . Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ λειτούργησαν πολλες ,διαδραστικές πλατφόρμες, όπου τα παιδιά, ενωμένα από μια κοινή αιτία, δεν ήταν πλέον χωρισμένα στα μάτια της κοινωνίας σε «ειδικά» και «συνηθισμένα». Τα παιδιά έμαθαν πώς να φτιάξουν λουλούδια από χαρτί, να ζωγραφίσουν με ακρυλικά, να παίξουν ποδόσφαιρο, να υφαίνουν δεκάδες λαμπερά βραχιόλια και χάντρες, να βγαλουν πολλές ζωηρές φωτογραφιες και να απολαύσουν πολύχρωμες ζωγραφιές προσώπου στους γονείς τους.

H γιορτη τελειωσε με ζωντανή εμφάνιση της μουσικης μπάντας “Monro” και μεγάλης κλίμακας λαχειοφόρου αγοράς, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εγγεγραμμένοι θεατές και οι επισκέπτες του φεστιβάλ, οι οποίοι ανήλθαν σε περίπου 300 άτομα. Οι τυχεροί έλαβαν ευχάριστα και χρήσιμα δώρα από τους χορηγούς: ακουστικά, ατμομαγειρικο σκευος , γυροσκόπιο και πολλά άλλα.

Το επόμενο έτος, το “Point of Support” σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ένα δεύτερο φεστιβάλ συμμετοχής, το οποίο θα επικεντρωθεί επίσης στην κοινωνικοποίηση ειδικών παιδιών και στην υιοθέτησή τους από την κοινωνία.

Άννα Σκετινίνα (“Orange Fox Media Center”)

Комментарии (0)
×

Авторизация

E-mail
Пароль
×

Регистрация

ИМЯ,
ФАМИЛИЯ
Дата 
рождения
Регион
E-mail
Пароль
Повторите пароль
×
×
×