>
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΥΤΟΚΙΝΑΚΙ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΥΤΟΚΙΝΑΚΙ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Мы и мир

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΑ ΤΥΟΥΛΙΑΚΩΒΑ | 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Συχνά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε στον εαυτό μας γιατί αισθανόμαστε την αίσθηση της έλλειψης ενός ατόμου, μερικές φορές ακόμη και αυτό οδηγεί σε ψυχικά βασανιστήρια. Αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο με αυτή την ιδέα και να προσπαθήσω να το ορίσω.
Αργότερα ή αργότερα, ένα άτομο έρχεται να συνειδητοποιήσει ότι έχει μια αίσθηση της αγάπης για ορισμένους ανθρώπους. Για κάποιον άλλο, για κάποιον λιγότερο. Τι είναι η προσκόλληση; Πώς να το διακρίνετε από τα πραγματικά συναισθήματα; Είναι δυνατόν να «θεραπευθεί» αυτό; Δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις, διότι κάθε άτομο απαντά με τον τρόπο του.
Αποφάσισα να μάθω από τους φίλους μου, τους γνωστούς, τους γονείς μου, τι, κατά τη γνώμη τους, σημαίνει αγάπη και αν υπάρχει. Η παλαιότερη γενιά χαρακτηρίζει την προσκόλληση ως «αίσθηση αιχμαλωσίας από έναν άνθρωπο». «Μια πραγματική προσκόλληση σε ένα άτομο γίνεται αισθητή όταν ξεκινάτε να χάσετε ένα άτομο μετά από 5 λεπτά αποχώρησης από αυτόν», — αυτή είναι η συνομιλία μου με οι άνθρωποι που έχουν ήδη αποκτήσει εμπειρία με την πάροδο των χρόνων.
Οι περισσότεροι από τους συνομηλίκους μου, ίσως για την έκπληξή σας, πιστεύουν ότι η προσκόλληση είναι μια αυτοπροβολή που οι άνθρωποι ήρθαν να δικαιολογήσουν τις θλίψεις τους που προκλήθηκαν από την απώλεια ενός ατόμου.
Οι απόψεις ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, αλλά κάθε άτομο αποφασίζει για τον εαυτό του τι βιώνει: ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης ή μια ισχυρή σχέση με το άτομο.
Πιστεύω ότι οι περισσότεροι συχνά κρύβονται στους εαυτούς μας για την παρουσία αυτού του συναισθήματος. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια τεχνική που συχνά με βοηθά να διακρίνω τα πραγματικά συναισθήματα από τα ψεύτικα. Κλείστε τα μάτια σας, προσπαθήστε να ανακαλέσετε καλές και κακές στιγμές με αυτό το άτομο για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, γράψτε μια επιστολή σε αυτό το άτομο και αποκρύψτε για μια εβδομάδα στο πιο συρταριέρα του ντουλαπιού σας. Μετά την πάροδο του χρόνου, διαβάστε εκ νέου την επιστολή και ρωτήστε τον εαυτό σας την ερώτηση «Είμαι έτοιμος να στείλω αυτή την επιστολή;». Η απάντηση σε αυτό θα είναι η ώθηση σας για προβληματισμό.
Ελπίζω ότι ήμουν σε θέση να σας βοηθήσω να καταλάβετε τουλάχιστον ένα μικρό μέρος αυτής της μεγάλης και «άγνωστης» αντίληψης.

Комментарии (0)
×

Авторизация

E-mail
Пароль
×

Регистрация

ИМЯ,
ФАМИЛИЯ
Дата 
рождения
Регион
E-mail
Пароль
Повторите пароль
×
×
×