>
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ EINAI ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ EINAI ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ

Мы и мир

ΓΡΑΜΜΈΝΟ AΠΟ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΜΠΙΛΙΚ ΣΤΙΣ 31 Μαΐου 2020

Στη σημερινή κατάσταση της αυτο-απομόνωσης και της παρατεταμένης καραντίνας, πολλά έργα του Ray Bradbury, καθώς και άλλων βιβλίων, έχουν ένα εντελώς διαφορετικό νόημα για ανθρώπους . Μαζί θα αναλύσουμε το πρόβλημα της μοναξιάς και το τέλος της ιστορίας «Διακοπές».

Σήμερα, κάθε μαθητής ξέρει το έργο του διάσημου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ray Bradbury.Σε κάποιους αρέσouν oι ιστορίες του, αλλά κάποιος είναι αδιάφορος σε αυτές . Αλλά είναι κατανοητό ότι όλα τα συγγράμματα περιέχουν μια βαθιά φιλοσοφία, ένα είδος υποκειμένου που είναι πιθανώς ο λόγος για αυτό. Στη σημερινή κατάσταση της απομόνωσης και της παρατεταμένης καραντίνας, πολλά από τα έργα του, καθώς και άλλα βιβλία, ανοίγουν ένα εντελώς διαφορετικό νόημα σε μας.

Έτσι συνέβη με την ιστορία «Διακοπές», για τιν οποία μηλαμε σήμερα.

Στην ιστορία «Διακοπές» ο συγγραφέας μας δίνει την ευκαιρία να τελειώσουμε την ιστορία μόνοι μας. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το τι έγραψε ένα αγόρι σε ένα σημείωμα. Αλλά θα εξετάσουμε εντελώς αντίθετες υποθέσεις.

1 θεωρία: Απολύτως όλοι θα μπορούσαν να το σκεφτούν μετά την ανάγνωση της ιστορίας. Το αγόρι έγραψε: «Θέλω να επιστρέψουν οι άνθρωποι». Το αγόρι θέλει να παίξει, να μελετήσει.

2 θεωρία: Αυτή η υπόθεση είναι πολύ σπάνια. Το αγόρι έγραψε: «Θέλω τα πάντα να παραμένουν όπως πριν». Το αγόρι είναι ήδη συνηθισμένο σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Συνήθιζε τη μοναξιά, γιατί ουσιαστικά δεν βρήκε ανθρώπους. Και όταν η μητέρα του είπε ότι ήθελε να επιστρέψουν οι άνθρωποι, το αγόρι δεν ήθελε να το ακούσει και έτρεξε με δάκρυα. Δεν ήξερε άλλο κόσμο και δεν ήθελε να τον ξέρει. Ο κόσμος της επικοινωνίας και της φιλίας, της εχθρότητας, των δηλώσεών τους. Η μαμά ήθελε να θυμάται και να ξανά ζήσει αυτή τη ζωή.

Θα ήθελα να θέσω το θέμα της μοναξιάς. Αυτό το πρόβλημα είναι σημαντικό σήμερα. Μιλώ για αυτο-απομόνωση και καραντίνα. Ας θυμηθούμε τον ορισμό από το μάθημα των κοινωνικών σπουδών ότι ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον. Για όλους μας, αυτό είναι ένα δύσκολο τεστ. Να έχετε μόνο την οικογένεια σας και να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε με άλλους. Πολλοί φίλοι πρόδωσαν. Αυτό μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα. Ανακαλύψαμε ποιος είναι πραγματικός και ποιος είναι ψεύτικος. Αυτό το πρόβλημα εμφανίστηκε όχι μόνο τώρα, αλλά ήταν πάντα. H φίλη μου ήταν ενθουσιασμένη με την εξ αποστάσεως μάθηση, διότι κανείς άλλος δεν θα την αποσπάσει από τα μαθήματα. Δεν την κατηγορώ για αυτό, γιατί στο σχολείο εξαπλώθηκε σάπια και την εμπόδισε να σπουδάσει. Eκανε τα πάντα για να αντιμετωπίσει αυτό. Πήγε στον δάσκαλο της τάξης και διαμαρτυρήθηκε για το τι γελοιοποιήθηκε και της είπε τη λέξη «Nα ταπεινωθείs!». Αυτό το κορίτσι μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Η αυτο-απομόνωση βοήθησε αυτούς τους ανθρώπους. Κατάφεραν να ανοίξουν τον εαυτό τους από την άλλη πλευρά, να μετατρέψουν τις αδυναμίες τους σε αξιοπρέπεια. Και όταν έρχονται σε μια νέα παρέα ανθρώπων, δεν θα θεωρούνται σαν άδειο μέρος.

Αφού διαβάσω το έργο «Διακοπές» μπορώ να παρατηρήσω για μένα τέσσερις κανόνες ηθικής:

1) Να είστε προσεκτικοί με τις επιθυμίες σας. Πρέπει να είστε σε θέση να διατυπώσετε τα όνειρα.

2) Εκτιμήστε ό, τι έχετε. Δεν μπορείτε να ζηλέψετε κάποιον, να συγκρίνετε τη ζωή του. Σε τελική ανάλυση, ο φθόνος είναι η χειρότερη αμαρτία. Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει σε μια άλλη οικογένεια, και ακόμη περισσότερο κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες των ονείρων σας.

3) Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τα προβλήματά σας. Είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Οποιοδήποτε επιλυμένο πρόβλημα θα ενισχύσει εσάς και το πνεύμα σας.

4) Δεν θέλουν όλοι αυτό που θέλw εγω. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να βρείτε μια αμοιβαία λύση έτσι ώστε να είναι βολικό για όλους.

Νομίζω ότι βοήθησα τους συνομηλίκους μου, και ίσως ακόμη και τους ενήλικες μας, να ανακαλύψουν μια διαφορετική σημασία αυτού του έργου. Ελπίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να εκτιμήσετε αυτό που έχετε και να ζήσετε μια μέρα. Κάντε όνειρα και μετατρέψτε τα σε στόχους.καταλαβαίνουν ότι πρέπει να εκτιμήσετε αυτό που έχετε και να ζήσετε μια μέρα. Κάντε όνειρα και μετατρέψτε τα σε στόχους.

Комментарии (0)
×

Авторизация

E-mail
Пароль
×

Регистрация

ИМЯ,
ФАМИЛИЯ
Дата 
рождения
Регион
E-mail
Пароль
Повторите пароль
×
×
×