>
«ΘΕΛΩ EΝA ZΩO!» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ MIA ΙΔΙΟΚΤΉΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΡΚΣΑΪΡ

«ΘΕΛΩ EΝA ZΩO!» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ MIA ΙΔΙΟΚΤΉΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΡΚΣΑΪΡ

Мы и мир

ΓΡΑΜΜΕΝΟ AΠΟ ΛΙΛΗ ΔΩΡΟΦΕΕΒΑ ΣΤΗΣ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

«Θέλω ένα zωo!» — λέει σχεδόν κάθε παιδί στον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ζώα είναι απλά χαρά. Aλλά όπου υπάρχει χαρά, υπάρχει ευθύνη. Σήμερα μίλησα με την Αναστασία Μαλάχοβα. Είναι ιδιοκτήτρια ενός Γιορκσαϊρ Tεριερ για σχεδόν ένα χρόνο τώρα και μου είπε αν αξίζει πραγματικά να έχετε κατοικίδια ζώα.

Πολλά παιδιά, έχοντας δει ένα σκυλί στο δρόμο, έχουν δει αρκετές φωτογραφίες από γάτες ή έχουν επισκεφτεί φίλους και έπαιζαν με χάμστερ, αρχίζουν να ζητούν από τους γονείς τους ζώα. (Εγώ ή ίδια ζητώ ήδη ένα ζώο εδώ και πέντε χρόνια). Οι γονείς λένε ότι αυτή είναι μεγάλη ευθύνη. Κάποιος δεν μπορεί να εχει ένα ζώο λόγω αλλεργιών, αλλά τα παιδιά εξακολουθούν να ονειρεύονται για «χαριτωμένες γάτες» και λένε στον εαυτό τους ότι όταν μεγαλώνουν, θα eχουν ολόκληρο ζωολογικό κήπο στο σπιτι τους .

— Πόσο καιρό ζει ένα τεριέ του Γιορκσάιρ μαζί σας;

— Αγοράσαμε την EΛΙ στις 12 Ιουνίου 2020. Ζητούσα ένα σκυλί εδώ και τρία χρόνια και ήμουν πολύ χαρούμενη όταν πήραμε τελικά ένα Γιορκσαίρ Τεριε.

— Πες μου, είναι τα ζώα «χνουδωτή ευτυχία» ή μάλλον «μεγάλο πρόβλημα»;

— Εξαρτάται. Μερικές φορές είναι τόσο χαριτωμένη που νομίζετε — «Είναι τόσο καλή, πώς δεν μπορείς να την αγαπάς;» Αλλά αν μασήσει κάτι, σπάσει, τότε θέλω αμέσως να την μαλώσω .

— Είναι αλήθεια ότι ένα άτομο γίνεται πιο υπεύθυνο όταν έχει κατοικίδιο;

— Ίσως ναι, αλλά αυτό δεν ισχύει.

— Το Γιορκσαίρ τεριε θεωρείται η πιο έξυπνη φυλή μεταξύ μικρών σκύλων. Λένε ότι η νοημοσύνη τους είναι ίδια με εκείνη ενός παιδιού πέντε ετών. Είναι έτσι?

— Νομίζω ναι. Τα Γιορκσαίρ είναι πραγματικά έξυπνα. Η Έλι γνωρίζει αρκετά κουμάντα . Είναι αλήθεια ότι είναι εύκολο να εκπληρωθούν. Έμαθε μερικά εύκολα , αλλά εξακολουθούμε να διδάσκουμε και άλλα.

— Τι θα έλεγες στο συμπέρασμα για τα παιδιά που ονειρεύονται μόνο ένα σκυλί ή άλλο κατοικίδιο; Αξίζει πραγματικά να έχουν ένα κατοικίδιο;

— Όταν σκέφτεστε απλώς να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο ζώο, να διαβάσετε διάφορα άρθρα και δημοσιεύσεις, να ακούσετε τις ιστορίες των φίλων σας, δεν έχετε ακόμα ιδέα τι μεγάλη ευθύνη είναι. Αλλά νομίζω ότι όσοι είναι πρόθυμοι να φροντίσουν ένα κατοικίδιο ζώο μπορούν να έχουν αυτόν τον μπάλα ευτυχίας και αναταραχής.

Σας συμβουλεύω να σκεφτείτε σοβαρά πριν vα πάρετε ένα κατοικίδιο. Αναμφίβολα, αυτό είναι μια χαρά, αλλά και μια μεγάλη εφθινει.

Комментарии (0)
×

Авторизация

E-mail
Пароль
×

Регистрация

ИМЯ,
ФАМИЛИЯ
Дата 
рождения
Регион
E-mail
Пароль
Повторите пароль
×
×
×