>
ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟ 22 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΑΡΑΤΟΒ

ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟ 22 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΑΡΑΤΟΒ

Мы и мир

ΓΡΑΜΜΈΝΟ AΠΟ NΙΚΟΛΑΪ MAΣΚΙΜΟΦ ΣΤΙΣ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Στις 2-6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο Σαρατοβ το 22 φεστιβάλ «Mερες τις Ιαπωνίας στο Σαρατοβ «. Η μορφή του φεστιβάλ ήταν αναμίγμενη. Μερικές από τις εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο διαδίκτυο και άλλες ήταν ζωντανά στο κοινό

Στις 2 και 3 Μαρτίου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Σαρατοβ μπορούσαν να παρακολουθήσουν ανεξάρτητα μια διάλεξη και ένα μάστερ. Η διατροφολόγος, γαστρεντερολόγος Βερα Γκλατκοβα έδωσε μια διάλεξη «Παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα ως πτυχή της υγείας και της μακροζωίας» και μία πλοίαρχη της ιαπωνικής καλλιγραφίας, εκπαιδεύτρια της πρώτης κατηγορίας (Ιαπωνία) Λσχιτζιμα Καορη έδωσε ένα μάστερ στην ιαπωνική καλλιγραφία.

H Λσχιτζιμα Kαορη πέταξε στο Σαρατοβ μόνο για μια ημέρα. Και στα δύο μαθήματα παρακολούθησαν ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ατόμων, απο όλες τις ηλικίας. Για μια ώρα, οι καλεσμένοι της κύριας τάξης έμαθαν να κρατούν σωστά μια βούρτσα στο χέρι τους, καθώς και να σχεδιάζουν ένα ιερογλυφικό που μεταφράζεται ως «sakura» — . Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στην κύρια τάξη της καλλιγραφίας ήταν μια μικρή εκδρομή από την Kαορη-σαν στην ιαπωνική ιστορία. Το μάστερ πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου και ήταν εκείνη την ημέρα που γιορτάστηκαν στην Ιαπωνία την γιορτη Hinamatsuri ή το Φεστιβάλ των Κούκλων. Αυτή η ημέρα είναι μια από τις κύριες γιορτές των κοριτσιών στην Ιαπωνία.

Οι επόμενες δύο ημέρες αφιερώθηκαν στον ιαπωνικό πολιτισμό, ή μάλλον στη χάραξη από τα τέλη του 18ου — μέσα του 19ου αιώνα, καθώς και στον ιαπωνικό πολιτιστικό κώδικα και τον εκσυγχρονισμό.

Σημειώστε ότι μέχρι τις 11 Απριλίου, ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί την έκθεση «Εικόνες του κόσμου που αλλάζει». Ukiyo-E χαρακτική, κεραμικά και σμάλτα της Ιαπωνίας «, που λαμβάνει χώρα στο Σαρατοβ κρατικό μουσείο της καλλιγραφιας του Ράντιτσεφ.

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, στις 6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε ένα ονλαίν μάστερ μαγειρικής ιαπωνικών πιάτων, απευθείας από το Τόκιο, από την σεφ του COOK COOP BOOK Aκαϊ Nακαγκαβα. Ο σύνδεσμος βίντεο από το Τόκιο ήταν ελεύθερος διαθέσιμος στην Περιφερειακή Επιστημονική Βιβλιοθήκη Σαρατοβ . Σε μια ώρα, η Aκαϊ Νακαγκαβα έδειξε να φτιάχνει κοτολέτες κοτόπουλου, σούπα μισο και ταφου σαλάτα.

Αυτό το φεστιβάλ διοργανώνεται προς τιμήν του Έτους Ιαπωνίας-Ρωσίας διαπεριφερειακών ανταλλαγών και διττών πόλεων από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στη Ρωσία και το υποκατάστημα Σαρατοβ της Ρωσίας-Ιαπωνικής Εταιρείας με την υποστήριξη της κυβέρνησης της περιοχής Σαρατοβ.

Комментарии (0)
×

Авторизация

E-mail
Пароль
×

Регистрация

ИМЯ,
ФАМИЛИЯ
Дата 
рождения
Регион
E-mail
Пароль
Повторите пароль
×
×
×